Nieuw! LOOK 795 Light RS Aerolight RS

LOOK komt uit met een vernieuwde versie van de 795, namelijk de 795 Light RS en de 795 Aerolight RS. Matthias Maerevoet van sport.be heeft deze modellen onder de loep genomen.

 


 

Look was er drie jaar geleden als de kippen bij om maximale integratie na te streven. De 795 kreeg een erg aparte look door de stuurpen die gladjes doorliep in het frame. Doorheen de jaren kreeg het model enkele aanpassingen, en nu is het aan de nieuwe 795 Aerolight RS en zijn kleine broer.

Wie tijdens de voorbije Tour de France goed heeft opgelet, kon bij de jongens van Fortuneo-Oscaro een nieuw speeltje zien. De renners mochten er al rondtoeren op de nieuwe Look 795 Light RS. Heb je dit gemist? Niet getreurd want ook tijdens het wielerseizoen 2018 zullen de profs hem regelmatig berijden.

11,7% sneller dan LOOK 695

Volgens Look is het nieuwe model exact 11,7% meer aerodynamisch dan zijn 695-model, die een trapje lager staat op de ladder der aerodynamica. Wie met de vernieuwde aeroracer onderweg is, zou op die manier 1:14 minuut sneller zijn over een afstand van 100 kilometer. Al vertellen de Fransen er niet bij tegen welke snelheid deze test werd uitgevoerd.

Vijf vernieuwingen

Een van de meest ingrijpende updates is het nieuwe bottom bracket. Dat is volgens Look voor 100% vervaardigd uit carbon en brengt meer stijfheid met zich mee. Een stijver frame op die plek lijkt ons zeker een goed idee om een maximale krachtoverbrenging naar de pedalen te garanderen. Daarnaast krijgt de 795 (Aero)Light RS de vernieuwde E-Post 2 EVO-zadelpen. Die voorziet meer aanpassingsopties, een betere klemming onder grote druk en een anti-vibratiesysteem.

Verder hebben de Franse fietsbouwers ook de cockpit opgefrist. De kabelgeleiding is weer ietsje verbeterd waardoor de montage en het onderhoud wat gemakkelijker zouden verlopen. Zo heeft de voorrem nu quick releases die geïntegreerd zijn in de nieuwe ADH2-cockpit. De Di2 junction box behoudt zijn plek vlak achter de stuurpen, maar is eenvoudiger te bereiken door een verbeterde cover.

Twee versies, twee prijzen

De strakke racer zou in totaal 6,6kg wegen. Het 795 Light RS-model krijgt een prijskaartje van minstens 5699 euro. Wie de 795 Aerolight RS wil aanschaffen, moet nog wat meer neertellen want die krijgt een basisprijs van 6499 euro. Daarvoor heb je wel nog meer kabelintegratie en een voorrem die vernuftig weggemoffeld is in de voorvork.

KEO Blade carbon van 95 gram

Als je helemaal gaat voor een laag gewicht en pure snelheid, dan zijn de nieuwe Keo Blade carbon-pedalen een bijpassend onderdeel. Look komt nu met een titanium versie die het al erg lage gewicht nog doet dalen. Eén pedaal zou 95 gram in de weegschaal leggen. Wil je weten hoe zwaar dat net is? Neem dan twee kleine kippeneieren, leg die in je hand en je voelt hoe zwaar zo'n titanium kunststukje echt is.

 

Matthias Maerevoet, sport.be

 


 

Kleuren opties

 

 

LOOK 795 Light RS / Aerolight RS - Pro Team Matt, Coral Glossy, Red Glossy en Black White Glossy

 

 Like of deel dit met je vrienden!