Overleef elke rit met deze 7 producten in je zadeltas

Je bent net trotste eigenaar geworden van je eerste racefiets of mountainbike, helm op, fietskleding aan en gaan! Je denkt alles te hebben maar wat als je onderweg een lekke band krijgt? Wat neem je dan eigelijk allemaal mee? Laten we beginnen met de zadeltas.

 

Zadeltas

Wij denken dat een zadeltas de beste investering is die je kan doen voor je fietsuitrusting. Sommige puristen zullen het niet met ons eens zijn. Maar wij denken dat alles in je achterzak stoppen geen oplossing is. De volgende vraag is: wat moet er allemaal mee in je zadeltas? Hier zijn 7 producten waarmee je elke rit overleeft: 1. Binnenband (en plakset)

  Het belangrijkste in je zadeltas: een extra binnenband. Wanneer het weer slecht is, is het misschien een goed idee om twee extra binnenbanden mee te nemen. Lekke band? Maak je niet druk om het plakken van je band tijdens de rit. Vervang de lekke band door een nieuwe. Pomp de binnenband op en je bent weer klaar om te gaan. Als je zin hebt, kun je de lekke binnenband thuis plakken of je gooit 'm weg in een prullenbak. Om dit allemaal te kunnen doen, heb je een binnenband nodig. Dus, stop die in je zadeltas.


 2. Minitool

  We hebben er allemaal een hekel aan als onze fietsen niet werken zoals ze zouden moeten doen. Soms is het gewoon zaak om wat bouten aan te draaien, de hoogte van je zadel te verstellen of de cleats onder je schoenen wat te verplaatsen. Geen probleem wanneer je een minitool in je zadeltas hebt. Een minitool weegt maar een paar gram, maar je kan er tonnen aan plezier van hebben.


 3. Bandenlichters

  Een lekke band: we hebben er allemaal een hekel aan. Terug op de fiets komen is het belangrijkste voor ons fietsers. Met bandenlichters krijg je je buitenband snel van de velg, zodat je je kunt concentreren op het vervangen van de binnenband. Gebruik de bandenlichters niet om de buitenband terug op de velg te krijgen, want daarmee kun je je binnenband weer lek steken.


 4. Quick link / Missing link

  Iets heel kleins, dus een absolute no brainer om in je zadeltas te stoppen: een quick link (ook wel missing link genoemd). In het heetst van de strijd is het mogelijk dat je ketting breekt. Als je een quick link bij je hebt, kun je die makkelijk in je ketting invoegen en ben je weer klaar om te gaan. Daarnaast maakt een missing link het mogelijk om je ketting los te maken en thuis schoon te maken.


 5. Co2 micropomp + patronen 

  Als je geen pomp aan je frame wil bevestigen, kun je er ook voor kiezen om een Co2 micropomp met wat patronen in je zadeltas te doen. Mooi weggestopt, dus je fiets blijft er clean uitzien en je hebt geen volgepakte achterzakken. Tip: stop twee patronen in je zadeltas, om zeker te zijn dat je tweede lekke band je niet in de weg zit. Better safe than sorry.


 6. Minislot

  Steeds meer fietsen worden er gestolen op grote fietsevenementen of tijdens je wekelijkse clubrit. We moeten allemaal extra opletten op onze fietsen tijdens een pauze. Waarom maken we het de criminelen niet wat moeilijker om onze fietsen te stelen door ze op slot te zetten? Dat betekent niet dat je een slot van 10 kilogram mee hoeft te nemen om je fiets op slot te zetten. Nee, stop gewoon een minislot in je zadeltas om je fiets tijdens een pauze op slot te zetten. Dat zal de meeste dieven afschrikken omdat ze dan niet meteen je fiets mee kunnen nemen. En dat is iets wat ze leuk vinden: je fiets meteen meenemen. Zorg ervoor dat je fiets aan een vast object vastzit, zodat je fiets niet weggedragen kan worden.


 7. Geld

  Om een treinkaartje te kopen in het geval al je binnenbanden op zijn. Of om nieuwe reserveonderdelen te kopen bij je lokale dealer. Of om een heerlijke kop koffie te kopen natuurlijk.


Enjoy your ride!

 

Bron: bikegear.ccLike of deel dit met je vrienden!