Als je een wielren fanaat bent en van kunst houdt

Op zoek naar iets unieks, een kunstzinnige fiets? Dan is deze Limited edition Vincent van Gogh Giant Propel waarschijnlijk wel iets voor jou! Je moet er wel iets voor over hebben: € 19.500,- om precies te zijn.

 


 

 

Bron: nieuwsfiets.nu/

 

De fiets met daarop Vincent van Goghs ‘Zonnebloemen’ wordt in een beperkte oplage van 250 stuks verkocht in een wereldwijde campagne. Het collectief bestaat uit vijf organisaties die elkaar hebben gevonden in dit project, ieder vanuit haar eigen expertise. Een unieke combinatie van cultuur, design, innovatie en sport met een prachtig eindresultaat. Giant en Van Gogh Brabant zijn prominente partners in het collectief.

Uit enthousiasme startte initiatiefnemer Tomas Snels met het ontwerpen van een topfiets. “De fiets is een combinatie van mijn liefde voor het werk van Vincent van Gogh, zijn geboortegrond Brabant en lekker fietsen door de natuur. Het komt allemaal bij elkaar,” laat Snels weten. De fietsen zijn het resultaat van een samenwerking met Ted en Jim Cranen van Unlimited Colors, pioniers in reproductie en gespecialiseerd in op maat ontworpen fietsdesigns. Hun prototype zorgde ervoor dat Giant aansloot bij het collectief.

De fietsen zijn op drie manieren uniek: de prachtige reproductie van het schilderij handmatig aangebracht op iedere fiets, de hoge kwaliteit van de fiets, en tot slot de gelimiteerde oplage van 250 stuks. Dit maakt het tot een echt collectors item. De verkoopprijs van de Van Gogh fiets is vastgesteld op € 19.500,= (incl. BTW, excl. transport). Per verkochte fiets wordt een bijdrage gedaan aan de Van Gogh Heritage Foundation voor het behoud van Van Goghs erfgoed.

De fiets is een ode aan Vincent van Gogh. Om dit te kunnen realiseren kwam het bijzondere collectief tot stand. De samenwerking tussen Giant, Van Gogh Brabant, BrabantSport, tomasconcept & creation en Unlimited Colors brengt sport, cultuur, talentontwikkeling, design en innovatie bij elkaar. Giant is als ’s werelds grootste producent van fietsen en gedreven om zijn klanten een ultieme fietservaring te bieden en weet hoe divers hun klanten zijn. Van Tour de France rijders naar baanracers, buren, vrienden en kunstliefhebbers. “We zijn er van overtuigd dat het maken van de beste producten de beste manier is om mensen te inspireren. Vandaar dat we graag deelnemen aan dit prachtige project,” aldus Thom Schotman, marketing manager Giant Benelux.


De fietsen zijn online te bestellen via de speciale website www.vincentvangoghbike.com en worden uitsluitend uitgeleverd via erkende Giant dealers zoals wij!

Meer info vind je op https://vincentvangoghbike.com/Like of deel dit met je vrienden!