Wij recyclen oude binnenbanden

In totaal zijn er circa 22,8 miljoen fietsen in Nederland en ongeveer 84% van de bevolking bezit één of meer fietsen. Al deze fietsen samen zijn goed voor ruim 15 miljard kilometers per jaar in Nederland. Al deze kilometers betekent dat er ook wel eens een band wordt lek gereden.

In de meeste gevallen wordt de binnenband vervangen en weggegooid. Fietsbandenmerk Schwalbe is daarom in 2015 gestart om oude binnenbanden in Duitsland in te zamelen en deze te recyclen voor de productie van nieuwe binnenbanden. Na een succesvolle start van het recycling programma in Duitsland is Schwalbe nu zover om dit programma in de Benelux aan te bieden.

Lever je binnenbanden bij ons in, wij verzamelen de banden en sturen ze daarna op om gerecycled te worden.

Je kunt vanaf nu je oude binnenbanden inleveren bij ons. Zodra wij 100 tot 150 oude binnenbanden hebben verzameld sturen we deze naar Schwalbe. Schwalbe verzamelt de binnenbanden en zorgt voor transport naar de productielocatie in Indonesië waar de banden worden gerecycled. Bijna elke binnenband is 100% recyclebaar. Schwalbe binnenbanden bestaan op dit moment al voor 20% uit gerecycled materiaal.

Schwalbe is al jaren actief om zo groen mogelijk te produceren vanuit de gedachte “Cycling en Recycling”. In 2010 werd hiervoor de eerste Eurobike Award gewonnen met de Green Guard anti-leklaag. Deze lekbescherming bestaat voor een derde uit gerecyclede latexproducten en wordt gebruikt in verschillende banden binnen de Schwalbe collectie waaronder de bekende Marathon.

 Like of deel dit met je vrienden!