Hoe doorstaat jouw e-bike accu een hittegolf?

Fietsen in zonnig weer is natuurlijk heerlijk, uitnodigend en zeker aan te bevelen. Het zijn de ultieme mogelijkheden om op je fiets van de omgeving te genieten. Zeker ook op een e-bike rijd je met veel genoegen onder een stralende zon in een verkoelende rijwind. Het is dan ook niet verwonderlijk dat heel veel mensen de gelegenheid te baat nemen om er met de e-bike op uit te trekken.

ACCU VERKOELING | Van e-bike accu’s is het bekend dat die het beste presteren bij een temperatuur tussen de 10 en 25 graden Celsius. In koude, winterse omstandigheden neemt de capaciteit af. In zomerse sferen blijft de accu goed presteren, maar het is wel verstandig om die niet teveel aan de hete zon bloot te stellen. Tijdens het rijden is er wel enige verkoeling, dankzij de rijwind, maar het is wijs om bij pauze de e-bike niet in de volle zon te parkeren, maar een schaduwplek op te zoeken. Als die niet voor handen is, haal dan de accu eruit en neem die mee naar een schaduwplek, zodat deze een beetje kan afkoelen.

BIJLADEN | Zeker op hete dagen als in de komende week, maar eveneens bij langdurige vakantietochten is het niet aan te raden om de accu tussentijds snel op te laden. Veel beter is om de accu eerst even af te laten koelen zodat die zich kan herstellen. Als de accu handwarm is, kan je ‘m weer moeiteloos bijladen, het liefst op een koele plek. Bij heel warm weer is het overigens beter om de accu niet volledig op te laden. Wanneer je ervoor kiest om een snellader te gebruiker, houdt dan een oogje in het zeil of de temperatuur niet te hoog wordt.

Wie de bovenstaande tips in acht neemt, zal zich verzekerd weten van aangename en veilige fietstochten, die garant staan voor optimaal fietsplezier. Geniet van de zon!Like of deel dit met je vrienden!