Inschrijven E-bike informatiedag 15 oktober

De gemeente Drimmelen organiseert op donderdag 15 oktober a.s. in Made bij voetbalvereniging Madese Boys voor de vijfde keer op rij een leerzame en gezellige informatiedag rondom de elektrische fiets. De informatiedag is bedoeld voor 50-plussers uit de gemeente Drimmelen, die al een elektrische fiets hebben of overwegen er één te aanschaffen. De informatiedag wordt georganiseerd door SOAB adviseurs uit Breda. Kosten voor deelname zijn vijf euro. De lunch wordt voor u verzorgd. 

Doel van de informatiedag is de behendigheid en vaardigheid van fietsers met een gewone of een elektrische fiets te vergroten en zo de kans op een ongeval of valpartij te verkleinen. Onder het genot van koffie of thee wordt u geïnformeerd over de grootste fietsrisico’s en krijgt u uiteenlopende tips om uw veiligheid in het verkeer te vergroten. Daarnaast worden aan de hand van voorbeelden de voor- en nadelen van de elektrische fiets besproken. Ook zijn er handige tips voor diegene die overwegen een elektrische fiets aan te schaffen. Ook worden reactie- en balanstesten uitgevoerd. Tijdens enkele oefeningen op een uitgezet parcours kunt u vervolgens onder begeleiding van fietscoaches een fietsvaardigheidscheck uitvoeren. Daarbij wordt gekeken waar voor u het grootste valrisico in schuilt. Als u nog geen elektrische fiets heeft of op zoek bent naar een nieuwe elektrische fiets, dan kunt u ter plaatse ook meerdere elektrische fietsen uitproberen. De dag wordt afgesloten met een korte fietstocht door Made. 

Uiteraard worden de RIVM maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in acht genomen. Daarnaast worden alle activiteiten behalve de presentatie buiten gehouden, als de weersomstandigheden het toelaten.

Inschrijven kan via onze winkel of via deze link

 Like of deel dit met je vrienden!