Zadels en zadelpijn

Zadelpijn is waarschijnlijk de grootste irritatie die een fietser tijdens zijn hobby kan ervaren. Onprettig zitten betekent in de praktijk onprettig fietsen waardoor U minder van Uw passie geniet dan U zou moeten/kunnen.

Zadelpijn kan voortkomen uit verschillende oorzaken, maar de meest voorkomende oorzaak is toch wel dat men ongetraind aan een rit begint die groter is dan men normaliter rijdt. Anders gezegd, U heeft nog niet genoeg zitvlees.

Waar kunt U zadelpijn hebben? Aan de billen, de heupen en aan het perineum (het gebied tussen de anus en de vagina resp. penis).

Andere voorkomende oorzaken kunnen zijn:

*   Een zadel dat te groot of te klein is, dus niet geschikt voor de anatomie van de gebruiker. Vrouwen gebruiken bijvoorbeeld vaak een breder zadel dan mannen, met een kortere punt.
* Het zadel kan te hoog of te laag staan, dus nogmaals, niet optimaal aangepast aan de anatomie van de gebruiker.
* Het  zadel kan te hard of te zacht  zijn.

Wij kunnen U helpen met deze pijnlijke kwestie.
Allereerst door te kijken naar de houding op de fiets. Daarnaast beschikken wij over een groot assortiment zadels en zijn wij officiëel Selle Italia Testcenter. U kunt dus het zadel van Uw keus eerst uitproberen. Ook van de overige merken geven wij de garantie dat, indien het zadel niet bevalt, U het binnen 30 dagen kan komen ruilen voor een ander exemplaar.


 

idmatch-zadelmeting

Na jarenlang intensief onderzoek heeft Selle Italia in samenwerking met dr. Luca Bartoli (International Federation of Sports Medicine) een revolutionair meetsysteem ontwikkeld om iedereen te kunnen helpen met de keuze van het perfecte zadel. Bij een geautoriseerd Selle Italia idmatch Center is het voortaan mogelijk om een meting te laten uitvoeren en vast te stellen welk type zadel het meest geschikt is.

Met behulp van enkele instrumenten worden de volgende gegevens ingevoerd: geslacht en type rijder, de breedte van het bekken, de omtrek van het bovenbeen en de flexibiliteit van het bekken.

De verhouding tussen de breedte en de flexibiliteit van het bekken is noodzakelijk om de afstand tussen de zitbeenderen te berekenen. Al deze informatie wordt door de software verwerkt en omgezet in een advies dat een bepaalde groep zadels aanwijst.

 Like of deel dit met je vrienden!